The Bat Cave, Holland Park

Residential

Bat Cave

This luxurious 3000 sq ft basement was transformed into the ultimate man cave and entertainment space. The owner wanted to showcase his exclusive collection of urban and fine art.

Located in a home in Holland Park, West London, he wanted the centerpiece to be his prized Aston Martin DB4. A polished black resin floor with 12 high powered laser beams creating an imaginary shield was installed to give the car pride of place in the space.

The design was inspired by Bruce Wayne’s very own bat cave located in the cellars of his fictional comic book mansion. However, the twist here is the bar, made from metallic silver tadelac plaster over a complex geometric framework. The vintage car can be seen by anyone savoring a drink.

The area also features giant ‘stalagmite and stalactite’ structures leading into the sauna and indoor swimming pool.

A snug area with custom lighting details and authentic 60’s VernerPanton bubble wall panels was added to provide drama and a futuristic setting.

Leather floor tiles soften the shiny hard surfaces and fully digital lighting control system incorporating over 100 light details and fixtures was included, designed with a highly user-friendly and efficient format.

A custom illuminated American black walnut pool table was designed to mirror the chamfered ceiling above.

Chiswick Quay, Chiswick

Residential

Chiswick Quay, Chiswick

All four floors of this 2200 sq ft quayside townhouse in Chiswick, west London, were gutted and modernized to bring it firmly into the 21st century. A family living space, the brief was to modernize the home with up to date fixtures and materials using a pure white color palette.

The kitchen, bathrooms, and four bedrooms were all given a complete overhaul. An illuminated porthole was introduced in the kitchen to allow extra light and sight to split level living space.

Digital lighting control was used in the master bathroom to stunning effect with an RGB illuminated shower, sink, and bath shelving area.

And the interior brick walls and timber ceilings were all painted white to allow for a more calm and clean feel for the main living areas.

The basement area was also converted. This was transformed into a guest bedroom and bathroom.

Custom furniture and fitting storage were introduced throughout the property with digitally controlled lighting to make it a functioning and fabulous family space.

“Galactic Frontiers” Ice Bar, London

Commercial

Ice Bar

Following on from previous work with Ice Hotel and the Ice Bar London, this design collaboration was between Ben Rousseau and Ice Hotel founding architect, Ake Larsson. Titled “Galactic Frontiers” it used intelligent digital RGB lighting design and precision CNC ice cutting.

A team of skilled artists hand finished the sculptures, with a bar setting portraying a series of views from the earth looking out into Space and beyond. The space was made from 43 tons of ice from the River Torne in arctic Sweden.

St Georges Square

Residential

St Georges Square

These two connecting buildings were turned into eight lateral luxury apartments in St Georges Square, Victoria, London.

Fully modernized bathrooms, flooring, and restored moldings were created to be sympathetic to the buildings’ historical nature and location.

The Two x two-floor penthouse apartments were the show stoppers with vaulted ceilings and plenty of natural light.

Modern fitted furniture and material palette were incorporated into the design to enhance the classic molding details and original staircase railings.

Digital lighting and TVs in every bathroom added a twist of technology so space could level up to modern professional living requirements.