Ice Hotel Tron

Art Projects

Ice Hotel Tron

Tron’ was designed as a feature space for Disney competition winners to enjoy a unique experience at the Ice Hotel in Sweden. Designer Ben Rousseau collaborated with Shanghai-based architect and Designer Ian Douglas Jones to create “Legacy of the river” Inspired by the science-fiction action-adventure movie ‘Tron,’ the room celebrated and created unique PR for Disney during the launch of the movie Tron Legacy.

Greenwich Sculpture

Art Projects

Greenwich Sculpture

This lighting sculpture was designed for the 1st Greenwich Harbour symposium in Connecticut, New York state, representing the continued cycles of life and death.

“Levitating Cube” Fire Sculpture

Art Projects

“Levitating Cube” Fire Sculpture

Ben Rousseau teamed up with a life-long friend and designer, Stuart Farrelly, to create the piece titled “Levitating Cube.”

The structure was made from timber and straw, incorporating a central hanging cube attached from a steel cable. Designed for the annual World FireSculpture competition, the piece was entered on behalf of the UK. When lit, the structure looked like a burning floating cube suspended inside a geometric framework. We nearly came first!

Chanel Iceberg Catwalk

Art Projects

Chanel Iceberg Catwalk

Designer Ben Rousseau is valued for his creativity as a lighting artist and experience with ice carving.

He was invited to join a select team of high profile global ice artists to create a unique catwalk show for Chanel at their annual Fashion in the Grand Palais in Paris.

The show comprised of over 20 x 40 ft trucks of a special mix of snow and ice called ‘snice.’ Ben and the team spent two weeks in an elaborate giant refrigerated structure that was lowered in with cranes each day to build a giant iceberg catwalk.

“Wasted” at the V&A Museum

Art Projects

“Wasted” at the V&A Museum

Arts Co commissioned designer Ben Rousseau and Architect Ian Douglas–Jones to create a headline installation called “Wasted “for the world-renowned London Design Festival at the prestigious V&AMuseum.

It was designed to raise awareness on the amount of waste products being sent to landfill sites in the UK.

Using material that was being turned into luxury products by designers Elvis and Kresse, the two creatives engineered a structure representing strata in the ground as if the earth had been sliced open in hundreds of year’s time. It showed the layers of colored plastic and other materials that had been used for landfill.

A combination of old firehouses and tea sacks with tin foil-lined paper were incorporated into the structure, so the environment became a beautiful shrine to what can be done with waste material.